Smeed- en laswerk nieuwe oude sleutel

Een oude sleutel bijmaken? Dat kan! Onderstaande voorbeeld is een eenvoudige sleutel die is bijgemaakt. Sleutel gebroken? We kunnen hem vaak repareren. Ook het wisselen van baarden van sleutels is een mogelijkheid, dus een nieuwe baard op een oude sleutel. De baard van een sleutel is het uiteinde waarmee het slotmechanisme bediend wordt. Voor standaard replica's is het beter om naar een standaard sleutelmaker te gaan, want dit is uitsluitend maatwerk.

Een oude deur bevatte een onherstelbaar slotwerk en er zat niets anders op dan het slotwerk te vernieuwen. Het nadeel is vervolgens dat je met een set glanzende nieuwe sleutels opgescheept zit. Daarom is de onderstaande replica gemaakt:

IMG_20170407_123758_antieke_sleutel.jpg

De delen zijn gelast, daarna verder gesmeed, geslepen in de juiste vorm en schoongemaakt. Ook de baard van het slot is nagemaakt en precies op maat geslepen. Hierna is de sleutel verhit waardoor het koolstofstaal weer zwart is geworden. Voor de baard is RVS gebruikt waardoor de kleur iets afwijkt.

De inhoud van deze site is zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder zowel de GNU Free Documentation License als de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen-licentie