Groot magneetbord met ontwerp

Dit voorbeeld betreft een groot magneetbord voor een ziekenhuis. De wens was een bord met een sfeervolle uitstraling in de maat 2 * 1.5 meter. Omdat erg grote magneetborden niet als confectie verkrijgbaar zijn moest er een bord op maat gemaakt worden.

Een ziekenhuis heeft van nature een klinische uitstraling en met dit functionele bord werd sfeer gecreëerd in een omgeving waar dat nodig is. We ontvingen veel positieve reacties van de opdrachtgever, het personeel en patiënten en we waren zelf ook trots op het eindresultaat.

alt="magneetbord gemonteerd op frame aan wand"

Gemonteerd

Het magneetbord gemonteerd aan de wand van de openbare wachtruimte

We hopen dat het inspireert. Uiteraard staan we u altijd graag te woord bij vragen. Omdat we alle technieken in eigen huis hebben kunnen we sneller werken, beter concurreren en zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Op de hoofd-site http://mijnposter.nl staat meer informatie.

De wensen van de opdrachtgever

Aan dit bord hingen flink wat eisen:

 • Het materiaal moest magnetisch zijn (uiteraard).
 • Het bord voorzien van een afbeelding.
 • Goede bescherming tegen krassen.
 • Solide en strak, echter:
  • Het bord mocht niet ver uitsteken van de muur.
  • Blinde bevestiging middels een draagframe.
 • Tot slot moest het bord brandveilig en goed schoon te maken zijn.

De vertaling naar een oplossing

Het mag duidelijk zijn dat deze eisen een aangepast ontwerp vereisten. Dit werd vertaald naar het volgende:

 • Voor de magnetische plaat: Sendzimir verzinkte staalplaat van 1 mm dik, niet te zwaar en toch sterk genoeg. Dit is verkrijgbaar in handelsmaten van 3 * 1.5 meter en werd op maat gemaakt.
 • Om doorbuigen te voorkomen en een strak eindproduct te garanderen werd de plaat gelijmd op een gelast aluminium frame, waarmee het gewicht redelijk bleef.
 • Om de randen te beschermen werd een aluminium lijst gemaakt die met schroeven bevestigd werd. Hierdoor bleef het mogelijk om het bord te reviseren, indien ooit nodig.
 • De afbeelding was afkomstig van een professionele fotograaf, Hans Stel, gebruiksrecht werd ingekocht. Zijn site is hier te vinden: http://www.hansstel.com/ .

 • Hierna werd de afbeelding geprint op witte zelfklevende folie en volgde het aanbrengen van de folie op de plaat: zeepsop, rollen, vooral geen vuiltjes en drogen. Onze leverancier: https://paper-graphics.com/nl/products. Het is interessant om eens door hun producten te bladeren, alles wat ze verkopen kunnen we hier verwerken.

 • Na hechting en uitdampen van de folie werd een zelfklevende beschermfolie aangebracht.
 • Voor de keuze van de magneetjes werd uitgeweken naar zogenaamde neodymium-magneten die, vergelijken met gewone magneten, aanzienlijk sterker hechten.

Na de bouw volgde transport en ophangen op locatie.

Foto's van het project

Hierna volgen foto's van het project.

alt="print uit printer"

Afrdukken.

Na de fotobewerking rolt de zelfklevende folie uit de grootformaat-printer.

alt="achterzijde met ophangframe"

Lichtgewicht frame.

Lichtgewicht frames zorgen voor een totale dikte van slechts 15 mm.

alt="detail magneetplaat frame lijst"

Detail.

Detail waar laswerk, verlijming en tappen van schroefdraad zichtbaar is op de achterzijde.

alt="aflevering opdrachtgever"

Transport...

Wat kost een magneetbord met afbeelding?

Een magneetbord volledig op maat ontworpen, gemaakt en opgehangen is arbeidsintensiever dan een seriematig bord. De prijs van een seriematig magneetbord met afbeelding is al snel 300 à 400 euro per vierkante meter. Maten gaan tot 1.5 vierkante meter. Als dat voldoende is dan volstaat een zoekopdracht "magneetbord met afbeelding" of neem even contact met ons op, misschien kunnen we toch iets voor u betekenen.

Maatwerk is bij kleine afmetingen niet eens veel duurder. Indien gewenst zijn ophangen en transport dan inclusief en de kosten van een bord van 3 vierkante meter zijn dan in de orde van grootte van 1200 euro. Daar komen kosten voor de afbeelding bij. Fotografen vragen bedragen van 50 euro tot vele honderden euro's. Als u zelf een goede afbeelding heeft dan vervalt die post natuurlijk. Wij kunnen u heel goed helpen met beeldmateriaal, ook wanneer een afbeelding wat meer uitstraling nodig heeft. Het voorbeeld van de inrichting van een ziekenhuis met canvasdoeken is een prima voorbeeld: alle afbeeldingen zijn aan de hand van mood-boards samengesteld en uiteindelijk ontworpen.

De inhoud van deze site is zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder zowel de GNU Free Documentation License als de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen-licentie