Graveerwerk op basis van groot printwerk

Hout is een mooi materiaal, het leeft, heeft een warme uitstraling en er zijn zoveel soorten met ieder hun eigen karakter, zoals weerbestendig, betaalbaar, chique, warm, als basis voor lakken, en zo voorts.

Het uitfrezen van houten letters en logo's op borden

Door op zelfklevend vinyl een tekst of logo te ontwerpen en te printen ontstaat de mogelijkheid om de tekst en het logo te frezen in (hard)hout en kunststoffen.

Indien gewenst kunnen we dit ook met metaal doen maar dat is terzijde.

Het voorbeeld betreft een tekst van ruim drie meter lang in azobe-hout. Na voorbehandeling van het hout is de "sticker" geplakt op het hout en vervolgens is de tekst met een bovenfrees gefabriceerd. De klus is redelijk arbeidsintensief, enkele uren werk, echter het resultaat is enorm duurzaam.

alt="Voorbeeld van lettertype Latin Modern Roman Caps"

Voor de tekst is "Latin Modern Roman Caps" gebruikt. De foundry staat hier: http://www.gust.org.pl/projects/e-foundry/latin-modern. Schreven zijn aangepast aan de diameter van de gebruikte frees, het lettertype is dus uiteindelijk wat vetter geworden.

Hierna volgen foto's van deze klus. Interesse in iets dergelijks? Neem contact op. Deze activiteiten lopen via http://mijnposter.nl, onze onderneming waar grootformaat beeldwerk en printwerk gefabriceerd wordt. De prijs is uiteraard afhankelijk van de grootte, aanvullende voorzieningen zoals bevestiging en de uren. Echter, we doen hier alles "in house", waardoor we een scherpe prijs kunnen neerzetten en snel kunnen leveren.

alt="Frezen letters in hout 1"

De zwarte tekst op het witte vinyl wordt uitgefreesd in het hout waarna vinylresten verwijderd worden.

alt="Frezen letters in hout 2"

Het ruwe uitgefreesde product voor schuurwerk en schilderwerk.

In dit geval zijn grote RVS-schroeven gebruikt tussen de woorden maar andere bevestigingen van borden zijn ook mogelijk, zoals blind opgehangen.

De inhoud van deze site is zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder zowel de GNU Free Documentation License als de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen-licentie